Over Unity >> De organisatie

De organisatie

Over Unity

In dit filmpje over Unity wordt uitgelegd wat Peer education is, hoe Unity georganiseerd is en zie je ons aan het werk tijdens Mysteryland. De film geeft een sfeerimpressie van het werken on the spot met het Unity team.

Produced by Cue Creative cuecreative.nl

De organisatie

Het verhaal van Unity begon zo'n 20 jaar geleden in Amsterdam, toen in 1996 Jellinek Preventie in samenwerking met uitgaanders uit de dance-scene een project opzette met als doel het minimaliseren van schade door alcohol en/of druggebruik onder uitgaanders. Inmiddels zijn er zeven Unity regio’s door heel Nederland actief. Al generaties lang zetten de vrijwilligers en medewerkers zich met hart en ziel in voor de Unity doelstellingen, landelijke groei en uitbreiding van Unity.

Unity is een jongeren participatie project welke werkt met leefstijlgenoten die geworven worden in de uitgaansscene. Deze vrijwilligers worden door de medewerkers van Unity getraind tot peer educators. Unity heeft als doel de risico’s van het gebruik van uitgaansdrugs zoveel mogelijk te beperken. Om deze risico reducerende boodschap over te brengen werken we met peer educators die een betrouwbare bron van informatie zijn. Daarnaast zijn zij rolmodel voor hun leefstijlgenoten. Alle peer educators hebben invloed op het Unity beleid en de werkzaamheden, jongeren participatie staat centraal. De peer educators zijn tenslotte de deskundigen binnen hun eigen subcultuur. De Unity vrijwilligers zijn allemaal jong, hebben verschillende interesses, achtergronden, opleidingsniveaus en muzikale voorkeuren maar houden allemaal van uitgaan en de leefstijl die daarbij komt kijken.

De peer educators geven informatie en advies over het gebruik van alcohol en andere uitgaansdrugs op het moment dat de bezoekers van dance evenementen daarmee bezig zijn. On the spot! Naast de risicoreductie zet Unity zich in om een positieve bijdrage te leveren aan het imago van de uitgaansscene en streeft Unity naar een zo veilig mogelijke omgeving voor de bezoekers.

Jellinek Preventie, Context, Novadic-Kentron, Victas, Brijder en Iriszorg bundelen hun inspanningen rond deze missie.© copyright 2011 - Unity info@unity.nl
Disclaimer: Let op: Als je drugs of alcohol gebruikt loop je altijd risico’s. Wil je geen risico’s lopen, dan moet je geen drugs of alcohol gebruiken.