RED ALERT! 20 oktober 2016

Er is een roze superman pil op de markt, die wordt verkocht als XTC,  maar een levensgevaarlijke dosis PMMA bevat!

Kenmerken PMMA vergiftiging: oververhitting, hart-, lever- en nierfalen.

Als jij of iemand in je omgeving onwel wordt na XTC gebruik, ga dan direct naar de EHBO op een feest of bel 112!

poster-pmma-oktober-2016-112-jellinek-versie-nl

Persbericht Trimbos instituut

Meer info over PMMA

↑ Terug naar menu↑ Terug naar boven

Amsterdam Dance Event 2016§

Amsterdam Dance Event heeft alle ingrediënten, maar het is aan jou om hiermee jouw eigen unieke festival ervaring te creëren. Vijf dagen feesten is natuurlijk hard werken, dus is het belangrijk om je daar goed op voor te bereiden.

In samenwerking met Celebrate Safe hebben we belangrijke informatie en tips voor je zodat je het maximale uit ADE kunt halen.

Mocht je nog vragen hebben, aarzel dan niet en stuur ons een e-mail: info@unity.nl

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen tijdens ADE:

facebook.com/unity.nl en twitter.com/unityinfo

In dit video vertellen we alles wat je moet weten over het Nederlandse drugsbeleid, de drugstestservice, deurbeleid en de EHBO. Veel plezier!

↑ Terug naar menu↑ Terug naar boven

Drugsbeleid§

Veel mensen uit het buitenland zien Nederland als een soort drugsparadijs waar je ongestraft drugs kunt gebruiken. Maar hou in gedachte dat ook in Nederland alle drugs illegaal zijn! Bezit, handel en productie zijn strafbaar. Wel wordt er een Nederland een zogenaamd gedoog beleid gehanteerd. Dit houdt in dat er normaal gesproken bezit van kleine gebruikshoeveelheden van zowel harddrugs als softdrugs niet opgespoord en vervolgd wordt. Bezit voor eigen gebruik is dan 5 gram voor hasj en wiet, een halve gram voor cocaïne en 1 pil voor XTC (in Amsterdam is dat 5 pillen).

Let op: Worden er drugs door politie of een club bij jou gevonden, worden deze wel afgenomen en kan je de toegang worden geweigerd!

Hier lees je meer over het Nederlandse drugsbeleid.

drug-policy

↑ Terug naar menu↑ Terug naar boven

Deurbeleid§

Drugs mee nemen naar een club, kroeg of festival is niet toegestaan. Je zal bij de ingang worden gefouilleerd door security. Als er drugs bij je gevonden worden, kan je de toegang tot het event worden geweigerd en zou je worden overgedragen aan de politie. De meeste locaties, met uitzondering van coffee shops, staan het ook niet toe dat er cannabis wordt geconsumeerd. Check altijd van te voren het deurbeleid van het event waar je naartoe gaat.

Let op: ieder bezit van XTC is strafbaar!

Het is WEL verboden om drugs bij je te hebben, dus ook als je een club binnen gaat. Aan de deur zul je gefouilleerd worden. Dus … ook xtc bezitten is illegaal en een strafbaar feit.  Je pillen worden in beslag genomen en je mag niet naar binnen, of je wordt er uit gezet als je al binnen bent.

MAAR, in Amsterdam zal ja niet worden vervolgd als je 5 of minder pillen bij je hebt. Dit heeft echter niets met ADE te maken.

Lees meer over drugs en de wet.

 

door-policy

↑ Terug naar menu↑ Terug naar boven

Straat dealers§

Be smart. Be safe: Ignore street dealers

In Amsterdam zijn veel straat dealers actief. Wat je ook doet, koop geen drugs bij ze. De drugs die ze aanbieden kan van alles bevatten, van vitamine C of waspoeder tot zeer gevaarlijke stoffen. Ze zijn soms erg agressief. Als je wordt lastiggevallen door een drugsdealer op straat, help jezelf en Amsterdam door aangifte te doen bij de politie.

↑ Terug naar menu↑ Terug naar boven

Drugsmarkt§

Hoog gedoseerde XTC pillen

Er zijn veel gevaarlijk hoog gedoseerde XTC pillen in omloop. Hou dit in gedacht, laat je drugs testen, en pas je dosering aan.

Less is more

Neem je toch meer dan de recreatieve dosis dan zullen vooral de ongewenste effecten toenemen. Denk aan stijve en malende kaken, vergeetachtigheid, verwarring, een onrustig en a-relaxed gevoel, misselijkheid en overgeven.

Bij hogere doseringen nemen de gewenste effecten (het bekende “love” gevoel) niet toe, maar ervaar je meer ongewenste (speedy) effecten en keren veel mensen juist meer in zichzelf.

Dat klinkt niet echt gezellig, maar wat er is dan zo gevaarlijk?

Het gebruik van hoog gedoseerde ecstasy is zelfs levensgevaarlijk. Het verhoogt de kans op overdosering (ook wel XTC vergiftiging of serotonine syndroom genoemd), waardoor oververhitting, acute psychotische verschijnselen, hartritmestoornissen en leverfalen kunnen optreden met mogelijk de dood tot gevolg.

Unity video: Was ist XTC, wat zijn de risico’s en hoe kun je ze beperken?

 

4-Fluoramfetamine / 4FA / 4FMP

Het Trimbos instituut is onlangs naar buiten gekomen met een persbericht over de risico’s van 4-FA (4-fmp). Hierin is te lezen dat de risico’s van 4-FA gebruik groter zijn dan tot nu werd gedacht. Denk aan klachten zoals (heftige) hoofdpijn maar ook hartproblemen en hersenbloedingen.

 

Lees hier meer over de recente ontwikkelingen rond om 4FA/4FMP

 

↑ Terug naar menu↑ Terug naar boven

Watervergiftiging§

Als je dorst hebt drink dan water, maar… denk eraan dat te veel drinken ook gevaarlijk kan zijn. Als je xtc gebruikt hebt, hou het dan bij maximaal 1 a 2 glazen water of fris per uur.

Unity video: Wat is een watervergiftiging?

 

↑ Terug naar menu↑ Terug naar boven

Drugs test service§

In Nederland is het mogelijk je drugs te laten testen, maak daar gebruik van. Lees hier alles over de testservice.

Tijdens het Amsterdam Dance Event, bieden de Jellinek en GGD, naast de reguliere testavonden in Amsterdam op de Jacob Obrechtstraat en Valckenierstraat, ook een EXTRA PILLEN-SNELTEST aan op de Keizersgracht 572.

Een pillen-sneltest houdt in dat er een paar korrels van een pil worden afschraapt om deze te zuren en de pil vervolgens in de database wordt opgezocht. Als de pil wordt herkend, krijg je direct de uitslag en de pil terug. Wanneer een pil niet in de database staat, kan de pil bij de sneltest op de Keizersgracht NIET doorgestuurd worden naar het lab. Bij het reguliere testspreekuur (Valckenierstraat en Jacob Obrechtstraat) worden zowel de sneltest als de labtest aangeboden. Een lab test duurt minimaal een week.

 

Extra openingstijden tijdens ADE, alleen voor pillen

Wanneer Hoe laat Waar 
Woensdag, 19 oktober 17.00-21.00 Jellinek, Keizersgracht 572
Donderdag, 20 oktober 17.00-21.00 Jellinek, Keizersgracht 572
Vrijdag, 21 oktober 17.00-21.00 Jellinek, Keizersgracht 572
Zaterdag, 22 oktober 13.00-17.00 Jellinek, Keizersgracht 572

foto-ingang-testservice-2016

 

Reguliere testservice in Amsterdam, elke week open (voor pillen, poeders, vloeistoffen)

Wanneer Hoe laat Waar 
Maandag 17.30-20.30 GGD, Valckenierstraat 4
Dinsdag 17.30-20.30 GGD, Valckenierstraat 4
Woensdag 17.00-20.30 Jellinek, Jacob Obrechtstraat 92
Donderdag 17.00-20.30 Jellinek, Jacob Obrechtstraat 92
Vrijdag 17.00-20.30 Jellinek, Jacob Obrechtstraat 92
Zaterdag 13.30-16.30 GGD, Valckenierstraat 4

 

Check www.drugs-test.nl voor landelijke openingstijden en adressen.

 

↑ Terug naar menu↑ Terug naar boven

EHBO§

Voel je je niet lekker? Ben je onwel? Of zie je dat het niet zo goed gaat met een van je vrienden? Aarzel dan niet, en ga naar de EHBO. Je kunt daar altijd terecht. Wees niet bang dat je in de problemen komt als je bij de EHBO aanklopt en wees altijd open en eerlijk over wat je gebruikt hebt. Als de hulpverleners niet weten wat je op hebt, kunnen ze je niet goed helpen. Vertel daarom ook aan je vrienden wat je genomen hebt. Als je drugs hebt gebruikt, heeft dat geen strafrechtelijke gevolgen. Niet voor jezelf en ook niet voor diegene die je er naartoe brengt.

Kun je de EHBO-post niet vinden, of lukt het niet meer om erheen te komen, dan kun je altijd een beveiliger of een andere crewlid om hulp vragen en de EHBO laten oproepen. Laat iemand die zich niet lekker voelt nooit alleen.

Ben je niet in een club? Bel 112!

 

Vertel ons over je ervaringen met de EHBO!

Speciaal voor mensen die wel van een feestje houden: hoe denk jij over de EHBO op feesten, zou je er gebruik van maken en waarom wel/niet? Wij zijn benieuwd!

http://www.partypanel.nl/

 

first-aid-is-your-friend

call-112

 

↑ Terug naar menu↑ Terug naar boven

Waar kun je Unity vinden tijdens ADE?§

 

unity-agenda-5 

En verder:

Donderdag, 20 oktober
ADE University
Keynote & Celebrate Safe workshop

Vrijdag, 21 oktober
Late Night Talks @ De School

 

↑ Terug naar menu↑ Terug naar boven

Unity College ADE special @ Brakke Grond§

Wij trappen het Amsterdam Dance Event af met een Unity College Special met als bijzondere gastspreker: dr. Adam R. Winstock (Global Drug Survey).

Op woensdag 19 oktober van 18.30 – 19.30 uur bij de Brakke Grond verteld hij over de huidige staat van de drugs markt en hoe het best te navigeren in een wereld vol stimulantia.

De lezing is gratis toegankelijk!

unity-ade_facebook-post_brakke-grond-2016

 

↑ Terug naar menu↑ Terug naar boven

Celebrate Safe§

celebrate-safe-logo

Celebrate Safe is een platform met tips en betrouwbare informatie over bewust en veilig feesten. Samen met meer dan 100 clubeigenaren en organisatoren hebben we de Celebrate Safe campagne opgezet om bezoekers van evenementen en clubs op een laagdrempelige manier te wijzen op de risico’s gerelateerd aan uitgaan (denk aan alcohol, drugs maar ook aan gehoorschade en onveilige seks) en hoe deze risico’s te beperken.

Wil je meer weten over Celebrate Safe, kijk dan hier en op http://celebratesafe.nl/

↑ Terug naar menu↑ Terug naar boven

Unity & Celebrate Safe tips voor ADE§

ade2016_celebrate_safe_10_rules-page-001