Drugs en ...? >> Combigebruik >> Downers + Downers

Downers + Downers

Downers + Downers

Waarom combineren mensen downers met downers

Deze combinatie komt niet heel vaak voor en dat is ook om hele duidelijke redenen. Er zijn wel mensen die GHB met alcohol combineren. Alcohol en GHB hebben vergelijkbare effecten; ontremming, ontspanning, makkelijker in contact, losser. Mensen die dat een lekker gevoel vinden willen nog wel eens beide middelen met elkaar combineren om dat gevoel te versterken.

Daarnaast zit alcohol voor veel gebruikers standaard in het ‘pret pakket’ en wordt niet eens als een drug gezien.

Risico’s

Ghb en andere downers

De combinatie van alcohol met GHB, slaap- en kalmeringsmiddelen (valium, etc.) en andere downers vergroot de kans op een overdosis en is levensgevaarlijk! De kans om in slaap te vallen en bewusteloos te raken neemt bij de combinatie alcohol met GHB sterk toe. Je kunt namelijk het deel van je hersenen waar je ademhaling wordt geregeld zo sterk verdoven dat je stopt met ademhalen wat coma en de dood tot gevolg kan hebben. Het is dan ook zeer af te raden om alcohol met bovenstaande middelen te combineren. Vergeet niet dat kalmerings- of slaapmiddelen ook downers zijn en in combinatie met alcohol tot hetzelfde effect kunnen leiden als GHB + alcohol.© copyright 2011 - Unity info@unity.nl
Disclaimer: Let op: Als je drugs of alcohol gebruikt loop je altijd risico’s. Wil je geen risico’s lopen, dan moet je geen drugs of alcohol gebruiken.