Drugs en ...? >> Gehoorschade >> Unity tips

Unity tips

Unity tips

Je kunt je gehoor op verschillende manieren beschermen. Het beste is een combi van de verschillende manieren: draag altijd oordoppen en ga nooit te dicht bij de box staan (ook niet als je oordoppen in hebt!).  

Drie dingen zijn belangrijk:

  • Draag altijd oordopjes met ingebouwd filter als je in een discotheek of club bent of op een festival, event of concert.
  • Dans of sta zo ver mogelijk weg van de speakers. Blijf minimaal 2 meter bij de boxen vandaan op binnenlocaties, en 10 meter afstand op buitenlocaties.
  • Regelmatig een ‘oorpauze’ nemen: even naar buiten, uit de muziek vandaan. Rust voor je oren is belangrijk, maar levert ‘netto’ niet genoeg op om je gehoor afdoende te beschermen. Combineer oorpauzes dus altijd met de andere twee maatregelen.

Hoe kun je er achter komen of je gehoorschade hebt?

  • Een piep of suis in je oren na het stappen? Dat is een teken dat je op microniveau al gehoorschade hebt opgelopen. Neem dit signaal altijd serieus en bescherm je gehoor de volgende keer. De piep kan namelijk ook blijvend worden.
  • Gehoorverlies gaat meestal geleidelijk. Vaak valt het voor het eerst op in een kroeg of op een verjaardag. Je kunt moeilijk een gesprek volgen in een rumoerige omgeving.
  • Een korte eenvoudige hoortest doe je op: www.oorcheck.nl. De Oorcheck geeft een globale uitslag: goed, matig, slecht. Een uitgebreidere hoortest kun je gratis laten doen bij een audicien of maak een afspraak bij een audiologisch centrum.


© copyright 2011 - Unity info@unity.nl
Disclaimer: Let op: Als je drugs of alcohol gebruikt loop je altijd risico’s. Wil je geen risico’s lopen, dan moet je geen drugs of alcohol gebruiken.