↑ Terug naar menu↑ Terug naar boven

Amsterdam Dance Event 2019§

Amsterdam Dance Event heeft alle ingrediënten, maar het is aan jou om hiermee jouw eigen unieke festival ervaring te creëren. Vijf dagen feesten is natuurlijk hard werken, dus is het belangrijk om je daar goed op voor te bereiden.

In samenwerking met Celebrate Safe hebben we belangrijke informatie en tips voor je zodat je het maximale uit ADE kunt halen.

Mocht je nog vragen hebben, aarzel dan niet en stuur ons een e-mail: info@unity.nl

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen tijdens ADE: Volg Unity op Facebook, Twitter en Instagram.

In deze video vertellen we alles wat je moet weten over het Nederlandse drugsbeleid, de drugstestservice, deurbeleid en de EHBO. Veel plezier!

↑ Terug naar menu↑ Terug naar boven

Drugsbeleid§

Veel mensen uit het buitenland zien Nederland als een soort paradijs waar je ongestraft drugs kunt gebruiken. Maar hou in gedachten dat ook in Nederland alle drugs illegaal zijn! Bezit, handel en productie zijn strafbaar. Wel wordt er in Nederland een zogenaamd gedoogbeleid gehanteerd. Dit houdt in dat normaal gesproken bezit van kleine gebruikshoeveelheden van zowel harddrugs als softdrugs niet opgespoord en vervolgd wordt. Bezit voor eigen gebruik is 5 gram voor hasj en wiet, een halve gram voor cocaïne en 1 pil voor XTC (in Amsterdam is dat 5 pillen).

Let op: Worden er drugs door politie of een club bij jou gevonden, dan worden deze wel afgenomen en kan je de toegang worden geweigerd!

Hier lees je meer over het Nederlandse drugsbeleid.

↑ Terug naar menu↑ Terug naar boven

Deurbeleid§

Drugs meenemen naar een club, kroeg of festival is niet toegestaan. Je zal bij de ingang worden gefouilleerd door security. Als er drugs bij je gevonden worden, kan je de toegang tot het event worden geweigerd en zal je worden overgedragen aan de politie. De meeste locaties, met uitzondering van coffeeshops, staan het ook niet toe dat er cannabis wordt geconsumeerd. Check altijd van te voren het deurbeleid van het event waar je naartoe gaat.

Let op: ieder bezit van XTC is strafbaar!

Het is WEL verboden om drugs bij je te hebben, dus ook als je een club binnen gaat. Aan de deur zal je gefouilleerd worden. Dus… ook XTC bezitten is illegaal en een strafbaar feit.  Je pillen worden in beslag genomen en je mag niet naar binnen, of je wordt er uit gezet als je al binnen bent.

MAAR, in Amsterdam zal je niet worden vervolgd als je 5 of minder pillen bij je hebt. Dit heeft echter NIETS met ADE te maken. De regels worden dus niet speciaal voor ADE aangepast.

Lees meer over drugs en de wet.

↑ Terug naar menu↑ Terug naar boven

Straat dealers§

Be smart. Be safe: Ignore street dealers

In Amsterdam zijn veel straat dealers actief. Wat je ook doet, koop geen drugs bij ze. De drugs die ze aanbieden kan van alles bevatten, van vitamine C of waspoeder tot zeer gevaarlijke stoffen. Ze zijn soms erg agressief. Als je wordt lastiggevallen door een drugsdealer op straat, help jezelf en Amsterdam door aangifte te doen bij de politie.

↑ Terug naar menu↑ Terug naar boven

Drugsmarkt§

Hoog gedoseerde XTC pillen

Er zijn veel hoog gedoseerde XTC pillen in omloop. Deze hoog gedoseerde XTC pillen zorgen voor extra risico. Hou dit in gedacht, laat je drugs testen, en pas je dosering aan.

Less is more

Neem je toch meer dan de recreatieve dosis dan zullen vooral de ongewenste effecten toenemen. Denk aan stijve en malende kaken, vergeetachtigheid, verwarring, een onrustig en a-relaxed gevoel, misselijkheid en overgeven.

Bij hogere doseringen nemen de gewenste effecten (het bekende “love” gevoel) niet toe, maar ervaar je meer ongewenste (speedy) effecten en keren veel mensen juist meer in zichzelf in plaats van dat ze socialer worden.

Dat klinkt niet echt gezellig, maar wat er is dan zo risicovol?

Het gebruik van hoog gedoseerde ecstasy is risicovol. Veel MDMA nemen verhoogt de kans op overdosering (ook wel XTC vergiftiging of serotonine syndroom genoemd), waardoor oververhitting, hartritmestoornissen en leverfalen kunnen optreden met, in uitzonderlijke gevallen, mogelijk de dood tot gevolg.

Unity video: Wat is XTC, wat zijn de risico’s en hoe kun je ze beperken?

4-Fluoramfetamine / 4-FA / 4-FMP

Het Trimbos-instituut kwam 3 jaar geleden naar buiten met een persbericht over de risico’s van 4-FA (ook bekend als 4-FMP). Hierin is te lezen dat de risico’s van 4-FA gebruik groter zijn dan tot nu werd gedacht. Denk aan klachten zoals (heftige) hoofdpijn maar ook hartproblemen en hersenbloedingen.
Sinds 4-FA verboden is, is de 4-FA markt flink vervuild. Vaak zit er geen 4-FA in een sample dat verkocht is als 4-FA, maar treffen we 4-FMA aan. 4-FMA is een stof met andere, enigszins vergelijkbare, effecten. 4-FMA wordt vaak gezien als iets minder euforisch dan 4-FA. Ook is het iets sterker. We weten nog minder over 4-FMA dan over 4-FA.

↑ Terug naar menu↑ Terug naar boven

Watervergiftiging§

Als je dorst hebt drink dan water, maar… denk eraan dat te veel drinken ook gevaarlijk kan zijn. Als je xtc gebruikt hebt, hou het dan bij maximaal 1 à 2 glazen water of fris per uur. Dit geldt voor de 24 uur na gebruik. Dus ook de dag erna rustig aan met drinken.

Unity video: Wat is een watervergiftiging?

↑ Terug naar menu↑ Terug naar boven

Drugs testservice§

In Nederland is het mogelijk je drugs te laten testen, maak daar gebruik van. Lees hier alles over de testservice.

Reguliere testservice in Amsterdam, elke week open (voor pillen, poeders, vloeistoffen)

Wanneer Hoe laat Waar
Maandag 17.30-20.30 GGD Amsterdam, Valckenierstraat 4
Dinsdag 17.30-20.30 GGD Amsterdam, Valckenierstraat 4
Woensdag 17.00-20.30 Jellinek, Jacob Obrechtstraat 92
Donderdag 17.00-20.30 Jellinek, Jacob Obrechtstraat 92
Vrijdag 17.00-20.30 Jellinek, Jacob Obrechtstraat 92
Zaterdag 13.30-16.30 GGD Amsterdam, Valckenierstraat 4

Extra openingstijden tijdens ADE

Wanneer Hoe laat Waar 
Woensdag 16 oktober 17.30-20.30 GGD Amsterdam, Valckenierstraat 4
Donderdag 17 oktober 17.30-20.30 GGD Amsterdam, Valckenierstraat 4
Vrijdag 18 oktober 17.30-20.30 GGD Amsterdam, Valckenierstraat 4
Zaterdag 19 oktober 17.00-20.30 Jellinek, Jacob Obrechtstraat 92

Check drugs-test.nl voor landelijke openingstijden en adressen.

↑ Terug naar menu↑ Terug naar boven

EHBO§

Voel je je niet lekker? Ben je onwel? Of zie je dat het niet zo goed gaat met een van je vrienden? Aarzel dan niet, en ga naar de EHBO. Je kunt daar altijd terecht. Wees niet bang dat je in de problemen komt als je bij de EHBO aanklopt en wees altijd open en eerlijk over wat je gebruikt hebt. Als de hulpverleners niet weten wat je op hebt, kunnen ze je niet goed helpen. Vertel daarom ook aan je vrienden wat je genomen hebt. Als je drugs hebt gebruikt, heeft dat geen strafrechtelijke gevolgen. Niet voor jezelf en ook niet voor diegene die je er naartoe brengt.

Kun je de EHBO-post niet vinden, of lukt het niet meer om erheen te komen, dan kun je altijd een beveiliger of een andere crewlid om hulp vragen en de EHBO laten oproepen. Laat iemand die zich niet lekker voelt nooit alleen.

Ben je niet in een club? Bel 112!

↑ Terug naar menu↑ Terug naar boven

Slaap: de sleutel tot een goed feest§

Zorg ervoor dat slaapgebrek niet in de weg staat bij het volbrengen van een partymarathon met onze 5 tips:

  1. Plan een vast slaapritme van minimaal 8 uur slaap per nacht ten minste 3 dagen voor je eerste feest.
  2. Een kort discodutje voor het feest kan je net even die extra boost geven om de nacht door te komen.
  3. Gebruik geen slaapmiddelen om in slaap te komen. De kwaliteit van deze slaap vaak slecht, verstoort het je biologische klok en zijn er grote risico’s aan verbonden.
  4. Als je niet kunt slapen, blijf dit dan niet krampachtig proberen maar ga uit bed. Verander van omgeving en probeer het later nog eens.
  5. Na het feesten: herstel je normale slaapritme zo snel mogelijk.

Een koele, geventileerde, donkere en rustige ruimte zorgt voor een betere nachtrust. Dus laat je raam open, sluit de gordijnen en leg een slaapmasker en oordopjes klaar, zodat je alleen maar je tanden hoeft te poetsen als je thuis komt. Als je niet kan slapen, sta dan op en doe iets ontspannends, tot je weer slaperig bent.

Meer info op onze pagina over slapen.
Deel jouw ervaringen over slapen en vul het Party Panel in op Partypanel.nl

↑ Terug naar menu↑ Terug naar boven

Waar kun je Unity vinden tijdens ADE?§

Check de agenda op de homepage voor onze evenementen!

↑ Terug naar menu↑ Terug naar boven

Celebrate Safe§

Celebrate Safe is een platform met tips en betrouwbare informatie over bewust en veilig feesten. Samen met meer dan 100 clubeigenaren en organisatoren hebben we de Celebrate Safe campagne opgezet om bezoekers van evenementen en clubs op een laagdrempelige manier te wijzen op de risico’s gerelateerd aan uitgaan (denk aan alcohol, drugs maar ook aan gehoorschade en onveilige seks) en hoe deze risico’s te beperken.

↑ Terug naar menu↑ Terug naar boven

Unity & Celebrate Safe tips voor ADE§

Deze website gebruikt cookies om (geanonimiseerde) gebruikersdata in te zien. Lees meer in ons privacybeleid.