↑ Terug naar menu↑ Terug naar boven

Amsterdam Dance Event 2017§

Amsterdam Dance Event heeft alle ingrediënten, maar het is aan jou om hiermee jouw eigen unieke festival ervaring te creëren. Vijf dagen feesten is natuurlijk hard werken, dus is het belangrijk om je daar goed op voor te bereiden.

In samenwerking met Celebrate Safe hebben we belangrijke informatie en tips voor je zodat je het maximale uit ADE kunt halen.

Mocht je nog vragen hebben, aarzel dan niet en stuur ons een e-mail: info@unity.nl

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen tijdens ADE:

facebook.com/unity.nl en twitter.com/unityinfo

In deze video vertellen we alles wat je moet weten over het Nederlandse drugsbeleid, de drugstestservice, deurbeleid en de EHBO. Veel plezier!

↑ Terug naar menu↑ Terug naar boven

Drugsbeleid§

Veel mensen uit het buitenland zien Nederland als een soort drugsparadijs waar je ongestraft drugs kunt gebruiken. Maar hou in gedachte dat ook in Nederland alle drugs illegaal zijn! Bezit, handel en productie zijn strafbaar. Wel wordt er in Nederland een zogenaamd gedoogbeleid gehanteerd. Dit houdt in dat normaal gesproken bezit van kleine gebruikshoeveelheden van zowel harddrugs als softdrugs niet opgespoord en vervolgd wordt. Bezit voor eigen gebruik is 5 gram voor hasj en wiet, een halve gram voor cocaïne en 1 pil voor XTC (in Amsterdam is dat 5 pillen).

Let op: Worden er drugs door politie of een club bij jou gevonden, dan worden deze wel afgenomen en kan je de toegang worden geweigerd!

Hier lees je meer over het Nederlandse drugsbeleid.

drug-policy

↑ Terug naar menu↑ Terug naar boven

Deurbeleid§

Drugs meenemen naar een club, kroeg of festival is niet toegestaan. Je zal bij de ingang worden gefouilleerd door security. Als er drugs bij je gevonden worden, kan je de toegang tot het event worden geweigerd en zal je worden overgedragen aan de politie. De meeste locaties, met uitzondering van coffeeshops, staan het ook niet toe dat er cannabis wordt geconsumeerd. Check altijd van te voren het deurbeleid van het event waar je naartoe gaat.

Let op: ieder bezit van XTC is strafbaar!

Het is WEL verboden om drugs bij je te hebben, dus ook als je een club binnen gaat. Aan de deur zul je gefouilleerd worden. Dus… ook xtc bezitten is illegaal en een strafbaar feit.  Je pillen worden in beslag genomen en je mag niet naar binnen, of je wordt er uit gezet als je al binnen bent.

MAAR, in Amsterdam zal je niet worden vervolgd als je 5 of minder pillen bij je hebt. Dit heeft echter niets met ADE te maken.

Lees meer over drugs en de wet.

door-policy

↑ Terug naar menu↑ Terug naar boven

Straat dealers§

Be smart. Be safe: Ignore street dealers

In Amsterdam zijn veel straat dealers actief. Wat je ook doet, koop geen drugs bij ze. De drugs die ze aanbieden kan van alles bevatten, van vitamine C of waspoeder tot zeer gevaarlijke stoffen. Ze zijn soms erg agressief. Als je wordt lastiggevallen door een drugsdealer op straat, help jezelf en Amsterdam door aangifte te doen bij de politie.

↑ Terug naar menu↑ Terug naar boven

Drugsmarkt§

Hoog gedoseerde XTC pillen

Er zijn veel gevaarlijk hoog gedoseerde XTC pillen in omloop. Hou dit in gedacht, laat je drugs testen, en pas je dosering aan.

Less is more

Neem je toch meer dan de recreatieve dosis dan zullen vooral de ongewenste effecten toenemen. Denk aan stijve en malende kaken, vergeetachtigheid, verwarring, een onrustig en a-relaxed gevoel, misselijkheid en overgeven.

Bij hogere doseringen nemen de gewenste effecten (het bekende “love” gevoel) niet toe, maar ervaar je meer ongewenste (speedy) effecten en keren veel mensen juist meer in zichzelf.

Dat klinkt niet echt gezellig, maar wat er is dan zo gevaarlijk?

Het gebruik van hoog gedoseerde ecstasy is zelfs levensgevaarlijk. Het verhoogt de kans op overdosering (ook wel XTC vergiftiging of serotonine syndroom genoemd), waardoor oververhitting, acute psychotische verschijnselen, hartritmestoornissen en leverfalen kunnen optreden met mogelijk de dood tot gevolg.

Unity video: Was ist XTC, wat zijn de risico’s en hoe kun je ze beperken?

4-Fluoramfetamine / 4-FA / 4-FMP

Het Trimbos-instituut is vorig jaar naar buiten gekomen met een persbericht over de risico’s van 4-FA (ook bekend als 4-FMP). Hierin is te lezen dat de risico’s van 4-FA gebruik groter zijn dan tot nu werd gedacht. Denk aan klachten zoals (heftige) hoofdpijn maar ook hartproblemen en hersenbloedingen.

↑ Terug naar menu↑ Terug naar boven

Watervergiftiging§

Als je dorst hebt drink dan water, maar… denk eraan dat te veel drinken ook gevaarlijk kan zijn. Als je xtc gebruikt hebt, hou het dan bij maximaal 1 à 2 glazen water of fris per uur.

Unity video: Wat is een watervergiftiging?

↑ Terug naar menu↑ Terug naar boven

Drugs testservice§

In Nederland is het mogelijk je drugs te laten testen, maak daar gebruik van. Lees hier alles over de testservice.

Tijdens het Amsterdam Dance Event, bieden de Jellinek en GGD Amsterdam, naast de reguliere testavonden in Amsterdam op de Jacob Obrechtstraat en Valckenierstraat, ook een EXTRA PILLEN-SNELTEST aan op de Eerste Constantijn Huygensstraat 38.

Een pillen-sneltest houdt in dat een pil aan de hand van een aantal kenmerken – kleur, logo, afmetingen, reactie met Marquis reagens – wordt vergeleken met pillen in landelijk pillen database. Als de pil wordt herkend, krijg je direct de uitslag en de pil terug. Wanneer een pil niet in de database staat, kan de pil bij de sneltest op de Eerste Constantijn Huygensstraat NIET doorgestuurd worden naar het lab. Bij de reguliere testavonden op de Valckenierstraat en Jacob Obrechtstraat worden zowel de sneltest als de labtest aangeboden. Een labtest duurt minimaal een week.

Extra openingstijden tijdens ADE, alleen voor pillen

Wanneer Hoe laat Waar 
Woensdag, 18 oktober 17.00-21.00 Mentrum (Jellinek), 1e Constantijn Huygensstraat 38
Donderdag, 19 oktober 17.00-21.00 Mentrum (Jellinek), 1e Constantijn Huygensstraat 38
Vrijdag, 20 oktober 17.00-21.00 Mentrum (Jellinek), 1e Constantijn Huygensstraat 38
Zaterdag, 21 oktober 17.00-21.00 Mentrum (Jellinek), 1e Constantijn Huygensstraat 38

Reguliere testservice in Amsterdam, elke week open (voor pillen, poeders, vloeistoffen)

Wanneer Hoe laat Waar 
Maandag 17.30-20.30 GGD Amsterdam, Valckenierstraat 4
Dinsdag 17.30-20.30 GGD Amsterdam, Valckenierstraat 4
Woensdag 17.00-20.30 Jellinek, Jacob Obrechtstraat 92
Donderdag 17.00-20.30 Jellinek, Jacob Obrechtstraat 92
Vrijdag 17.00-20.30 Jellinek, Jacob Obrechtstraat 92
Zaterdag 13.30-16.30 GGD Amsterdam, Valckenierstraat 4

Check drugs-test.nl voor landelijke openingstijden en adressen.

↑ Terug naar menu↑ Terug naar boven

EHBO§

Voel je je niet lekker? Ben je onwel? Of zie je dat het niet zo goed gaat met een van je vrienden? Aarzel dan niet, en ga naar de EHBO. Je kunt daar altijd terecht. Wees niet bang dat je in de problemen komt als je bij de EHBO aanklopt en wees altijd open en eerlijk over wat je gebruikt hebt. Als de hulpverleners niet weten wat je op hebt, kunnen ze je niet goed helpen. Vertel daarom ook aan je vrienden wat je genomen hebt. Als je drugs hebt gebruikt, heeft dat geen strafrechtelijke gevolgen. Niet voor jezelf en ook niet voor diegene die je er naartoe brengt.

Kun je de EHBO-post niet vinden, of lukt het niet meer om erheen te komen, dan kun je altijd een beveiliger of een andere crewlid om hulp vragen en de EHBO laten oproepen. Laat iemand die zich niet lekker voelt nooit alleen.

Ben je niet in een club? Bel 112!

first-aid-is-your-friend

call-112

↑ Terug naar menu↑ Terug naar boven

Unity invites: The Agony and the Ecstasy of MDMA with Guy Jones§

Unity organiseert tijdens ADE weer een Unity college in de Brakke Grond. Dit college is Engelstalig:

MDMA has never been so plentiful and more and more people are using it. In many countries high purity MDMA crystal now competes with high dose MDMA pills. In most cases people taking the drug just have a good time, but sadly not always. Just under 1% of ecstasy users worldwide sought emergency treatment following the use of pills and powders sold as MDMA in the previous 12 months (Global Drug Survey 2016). While drug checking has a role to play, just knowing what’s in your pill or powder does not make it safe. What moderates the risk of harm more than anything else is the way it’s used.

In this Unity college’s Guy Jones (The Loop / Kosmicaid UK) will address the acute risks of MDMA use. How dangerous is MDMA use really? And what can you do to prevent those risks. In his talk he will address the acute risks of MDMA use and offer practical harm reduction tips.

Expert Harm Reduction panel

For the panel session Unity has invited experts from the harm reduction, drug checking and drug policy field, as well as a medical director and an event organiser to discuss and answer all your questions related to the risks of taking illegal substances and ways to reduce harm.

Other than keeping a close eye on your mates and getting help if you are worried, there are things you can do that would make a huge difference to most people. It isn’t rocket science – harm reduction rarely is!

Panel:

Event on ADE website

Facebook event

↑ Terug naar menu↑ Terug naar boven

Waar kun je Unity vinden tijdens ADE?§

↑ Terug naar menu↑ Terug naar boven

Celebrate Safe§

celebrate-safe-logo

Celebrate Safe is een platform met tips en betrouwbare informatie over bewust en veilig feesten. Samen met meer dan 100 clubeigenaren en organisatoren hebben we de Celebrate Safe campagne opgezet om bezoekers van evenementen en clubs op een laagdrempelige manier te wijzen op de risico’s gerelateerd aan uitgaan (denk aan alcohol, drugs maar ook aan gehoorschade en onveilige seks) en hoe deze risico’s te beperken.

Wil je meer weten over Celebrate Safe, kijk dan hier en op http://celebratesafe.nl/

↑ Terug naar menu↑ Terug naar boven

Unity & Celebrate Safe tips voor ADE§

ade2016_celebrate_safe_10_rules-page-001