Peer educators

We stellen een aantal van de in totaal 150 peer educators aan je voor: Wietske (Unity Amsterdam, 1990) Mijn naam is Wietske en ben vanaf 2010 actief bij Unity Amsterdam. Ik weet niet meer precies wanneer ik begon met voorlichten en de trainingen, maar het lijkt alsof ik al een lange tijd bij deze leuke peergroep (…)

Read more →

We stellen een aantal van de in totaal 150 peer educators aan je voor:

Wietske (Unity Amsterdam, 1990)

wietskeMijn naam is Wietske en ben vanaf 2010 actief bij Unity Amsterdam. Ik weet niet meer precies wanneer ik begon met voorlichten en de trainingen, maar het lijkt alsof ik al een lange tijd bij deze leuke peergroep werk. Ik ben geboren in 1990 en ben daardoor één van de jongere peereducators van Unity. Naast vrijwilliger zijn bij Unity werk ik bij de studentenorganisatie Kriterion, ik studeer, sport, organiseer zo nu en dan een feest en geniet van het leven in het prachtige Amsterdam. Wanneer ik zelf naar een festival of feest zou gaan, zoek ik al snel de Techno beatjes op, zowel in het binnenland als in het buitenland (hoewel ik tegen een goed Dubstep op DnB feestje ook zeker geen nee zeg). Verder hou ik ervan om een kijkje te nemen in andere party scenes. Zo vermaak ik me prima bij goede rock concerten, maar ook bij hardcore/hardstyle feesten. Unity is voor mij een organisatie die zich hard maakt voor bewustwording van (party)drugs door middel van het geven van eerlijke informatie over (party)drugs. Ik ben ervan overtuigd dat Unity als organisatie een grote groep mensen bereikt binnen de partyscene. Tevens blij dat ik mijn steentje bij kan dragen binnen deze toffe organisatie. UNITY ROCKS!

Mike (Unity Noord-Holland, 1990)

mikesHi, ik ben Mike en ben eind 2011 eindelijk peer geworden bij deze toffe groep. Al jaren kwam ik op festivals even een praatje maken met Unity, omdat het altijd ontzettend gezellig is aan de stand. Samen met een vriend heb ik al die tijd gezegd dat we ook bij Unity wilden en uiteindelijk is dat dus gebeurd. Unity is voor mij een ideale organisatie, ik vind het te gek om mensen iets te kunnen leren over drugs en ik hou wel van een feestje! Daarnaast zijn alle peers toffe peren, de chemie in de groep is bijzonder goed. Mijn favoriete feesten vinden voornamelijk plaats in de techno-scene, maar sinds ik bij Unity zit kijk ik een stuk opener tegen muziek en feesten aan. In het dagelijks leven ben ik ondernemer. Ik heb mijn eigen bedrijf in het personaliseren van Smartphone- en tabletaccessoires.

Hedzer (Unity Amsterdam, 1988)

Hedzer2Hallo feestgangers!

Ik ben Hedzer, een 23 jarige Amsterdammer die zich met trots een Unity peereducator mag noemen. In mijn puberteit zocht ik vanwege interesse veel op over de plezieren en gevaren van drugs. Hierdoor wist ik vergeleken met mijn leeftijdsgenoten meer over drugs en werd ik door vrienden benaderd over veilig gebruik en eventuele tips. Toen ik 2 jaar geleden hoorde over Unity heb ik mij meteen aangemeld. Hier heb ik ontzettend veel nieuwe kennis en weetjes opgedaan die ik weer deel met feestgangers tijdens de voorlichting op feesten. Ik hoop dat ik al veel mensen in heb kunnen laten zien dat er een veilige manier van drugsgebruik is die net zo leuk is. Want je hoeft niet tot het naadje te gaan om een leuke avond te hebben☺

Pim (Unity Den Haag, 1980)

PimHallo, ik ben Pim, geboren in 1980 en draai dus al een tijdje me in het uitgaanscircuit. Doordeweeks ben ik netwerkspecialist in de IT branche en in het weekend ga ik graag naar gelegenheden die goede dancemuziek ten gehore brengen. Dancemuziek klinkt misschien heel vaag. Dat komt omdat mijn muzieksmaak, binnen de dance, heel breed is. Ik hou van (minmal)techno, techhouse, psytrance, goatrance, hardcore, frenchcore en tekno. Dat zijn een aantal; muziekstijlen die ik zo even snel kan bedenken. Ik ben actief binnen Unity Den Haag sinds 2007. Het aller-leukste aan Unity is de hechte groep van vrijwilligers waarvan ik inmiddels een flink aantal tot mijn beste vrienden kan rekenen. Ik heb ze allemaal via Unity leren kennen. We gaan samen uit, op vakantie, spreken naast Unity dus heel vaak af met een hele groep Unity’ers. Echt heel erg leuk! Daarnaast vind ik de kennis die je bij Unity op doet geweldig, ik weet echt heel veel van alcohol en andere drugs. We krijgen goede trainingen. De contacten die je met de bezoekers op een feest hebt zijn zo divers wat het weer extra leuk maakt. Ik ben van 2008 tot 2011 peercoach geweest, helaas paste de peercoach werkzaamheden niet meer in mijn overvolle agenda, maar helemaal stoppen met Unity? Voorlopig nog niet! ;-)

Doortje (Unity Den Haag, 1981)

DoortjeIk ben Doortje en ben sinds 2009 actief Unity member bij Unity Den Haag. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als grafisch ontwerper.
De manier waarop Unity de mensen benaderd vind ik erg fijn. Ik probeer zelf mensen ook te benaderen zoals ik zelf benaderd zou willen worden. Belangrijk is dat je een feestganger onder invloed niet beoordeeld. Zodra je een oordeel hebt over iemands gebruik zal je iemand alleen afschrikken en je goed bedoelde advies negeren. Niet alleen de informatie die je geeft is belangrijk maar ook de manier waarop je het brengt is belangrijk. Wij zijn daar allemaal in getraind. Ik geef open en eerlijke voorlichting over alcohol en andere drugs op feesten. Unity laat mensen op een speelse wijze nadenken over hun gebruik. Sommige gesprekken zijn erg intiem en persoonlijk van aard. Vaak vind ik dat wel de leukste gesprekken. Het betekent voor mij ook dat Unity een vertrouwenswaardig imago heeft voor de bezoekers. Met Unity ben ik al naar heel veel verschillende feesten geweest en heb ook alle muziekstijlen gehoord, maar zelf ga ik toch het liefst naar tekno- en psytrancefeesen. Ik hou niet zo van mainstream muziek, maar met Unity vind ik het wel leuk om alle verschillende stromingen te zien.