Vrijwilliger worden bij Unity?

Unity is een vrijwilligersproject waarbij jonge mensen uit de dancescène op festivals en feesten voorlichting geven over uitgaan, alcohol en drugs en de risico’s die daarbij komen kijken. De vrijwilligers van Unity zijn er niet om drugsgebruik te veroordelen maar om te reageren op behoeften en vragen van hun medefeestgangers over gebruik en beperking van de risico’s.

Think for yourself, care about others

Op feesten staan met een goed verhaal dat zowel informatief als gezellig is. Kennismaken met andere muziekstijlen dan je gewend bent. Kennis verbreden of uitbreiden over de werking en de risico’s van middelengebruik. Na je shift dansen met je collega’s op zelfgekozen feesten!

Iedereen heeft z’n eigen reden, wat is die van jou?
Welkom bij Unity!

↑ Terug naar menu↑ Terug naar boven

Wat houdt vrijwilliger worden bij Unity in?§

Om vrijwilliger te worden bij Unity word je eerst uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek, wat ongeveer een uurtje duurt, leggen wij uit waar Unity voor staat, wat het precies inhoudt en kunnen we kijken of onze verwachtingen overeenkomen. Daarna kan je uitvogelen of je nog steeds geïnteresseerd bent en/of tijd hebt om vrijwilliger te worden bij Unity.

Unity geeft peer-to-peer voorlichting op dance-evenementen. Onze vrijwilligers worden getraind tot peer educator, ofwel peers. Nadat je deze training hebt afgerond, ben je klaar om voorlichting te geven op feesten.

Als peer educator woon je de vergaderingen in jouw regio bij. Daarnaast organiseert jouw Unityregio een aantal keer per jaar expertmeetings om jouw kennis te vergroten.

Unity is actief in zes regio’s: Amsterdam, Brabant, Den Haag, Gelderland, Noord-Holland en Utrecht. Woon je in één van deze regio’s? Meld je dan aan om peer educator te worden bij Unity.

↑ Terug naar menu↑ Terug naar boven

Meld je aan§

Mail naar info@unity.nl. Geef dan even kort aan wie je bent, waarom je vrijwilliger wil worden, waar je woont en wat je telefoonnummer is (i.v.m. emails die in de spambox komen).

 

Deze website gebruikt cookies om (geanonimiseerde) gebruikersdata in te zien. Lees meer in ons privacybeleid.