Info voor feestorganisatoren

 

↑ Terug naar menu↑ Terug naar boven

Info voor feestorganisatoren§

Unity is een vrijwilligersproject waarbij de einddoelgroep geworven en getraind worden door professionals om voorlichting te geven aan hun leefstijlgenoten.

De doelgroep van Unity is het dance- en uitgaanspubliek. Unity richt zich voornamelijk op de groep in de leeftijd van ±16 tot 35 jaar die alcohol en/of andere drugs gebruiken. Met name in het dance-circuit. Unity heeft als doel de risico’s van het gebruik van genotmiddelen door uitgaanders zoveel mogelijk te beperken.

↑ Terug naar menu↑ Terug naar boven

Werkwijze Unity§

Het voorlichten zelf vindt plaats op feesten en evenementen waar de doelgroep te vinden is. Unity heeft een vast samenwerkingsverband met een zeer groot gedeelte van de partyorganisatoren in Nederland. Zo zijn we actief tijdens ruim driekwart van de grote dance-evenementen in Nederland. Unity werkt op grote feesten, binnen en buiten maar ook op kleine feestjes in clubs of op zogenaamde ‘underground’ locaties. Alle feesten en evenementen waar uitgaanders komen en waar alcohol en of andere drugs gebruikt worden zijn interessant voor Unity. (Voor een overzicht van onze samenwerkingspartners zie links). In de agenda op de homepage staan de feesten waar Unity de komende periode aanwezig is.

Onder begeleiding van een professional gebruiken de vrijwilligers zelf ontwikkeld informatiemateriaal maar ook hun eigen ervaringen om de voorlichtingsboodschap over te brengen. Als voorlichter zullen we nooit op de stoel van de hulpverlener plaatsnemen maar mensen doorverwijzen naar de juiste instanties als hier behoefte aan is. Unity heeft meestal een informatiestand op het feest of festival, waar we gemakkelijk een gesprek kunnen voeren met de bezoekers. Veelal is de chill-out of de plek waar bezoekers kunnen zitten om bijvoorbeeld even wat te eten de meest geschikte plek.
In overleg met de organisator van het evenement kan gekozen worden voor een deels ‘mobiele’ aanpak waarbij de peer educators rondlopen op deze rustige plekken en actief voorlichtingsgesprekken aanknopen met bezoekers.

Wil je Unity op je feest? Mail dan naar info@unity.nl

Deze website gebruikt cookies om (geanonimiseerde) gebruikersdata in te zien. Lees meer in ons privacybeleid.