Peer educators

 

We stellen een aantal van de in totaal 150 peer educators aan je voor:

Andreas

Andreas (Unity Utrecht, 1994)

Hee! Ik ben Andreas en werk sinds 2014 bij Unity in het mooie Utrecht. We hebben een leuke en diverse groep van peer educators en leren veel van elkaar, iedereen heeft een andere achtergrond. Tijdens onze vergaderingen bespreken we actuele onderzoeken en nieuwsberichten die gerelateerd zijn aan de partyscene en/of middelengebruik. Deze kennis nemen wij natuurlijk mee bij ons werk achter de stand op de vetste festivals en andere events!

Het leukste aan ons werk bij de stand is het overbrengen van een eerlijk verhaal en het partypubliek enthousiasmeren om er zelf meer over na te denken. We werken op events door het hele land en zo kom je dus ook collega’s en bezoekers die je eerder bij de stand hebt gesproken overal weer tegen. Bepaalde bezoekers lopen altijd even langs de stand om even te kijken wie er van Unity staat of om een Unitygadget te scoren; we hebben echt ons eigen plekje binnen de scene. Tegenwoordig worden we soms ook op het floorplan gezet en zien we onze slogan terug op festivals! Dit geeft ons als peer educators veel energie om er voor te zorgen dat onze neutrale boodschap gehoord blijft. De positieve reacties vanuit de politiek, gemeenten, toonaangevende organisaties en bezoekers uit binnen- en buitenland zijn een mooi signaal dat ons werk er toe doet!

Janko

Janko (Unity Den Haag, 1984)

Mijn naam is Janko en ik ben 31 jaar oud. En ik kom uit Den Haag. Sinds een aantal jaar ben ik peer educator bij Unity. Ik heb het hier onwijs naar mijn zin. Eerst ging ik nooit naar hele grote feesten, maar door mijn inzet bij Unity heb ik er nu al meerdere meegemaakt (zo kom je nog eens ergens). Ik kom uit Den Haag en daar werk ik ook meestal voor Unity want ik houd niet van reizen. Samen met alle leuke nieuwe mensen die ik heb leren kennen, vind ik het voorlichten op feesten het leukst.  Dit geeft mij veel voldoening, het is uitdagend en het levert regelmatig interessante gesprekken op.

Niels

Niels (Unity Amsterdam, 1981)

Hiya! Ik ben Niels en ik werk sinds 2014 voor Unity Amsterdam. Daarvoor had ik Unity wel al eens gezien op festivals maar ik had nog nooit met ze gepraat. Voorlichting geven met Unity vind ik erg leuk om te doen omdat je allerlei mensen spreekt en iedereen heeft weer zijn eigen verhaal en ervaringen. De mensen die ik spreek op feestjes zijn vaak geïnteresseerd en openhartig en dat praat lekker. Ik vind het ook leuk om mensen te spreken als ze al aan zijn, ze kunnen dan soms erg enthousiast worden en willen dan ALLE quizjes invullen :-)
Cheers! Niels

Jurjen

Jurjen (Unity Noord-Holland, 1994)

Hey! Mijn naam is Jurjen, 22 jaar jong en ik werk sinds een aantal maanden bij Unity regio Noord Holland. Ik woon in Wervershoof, knap als je weet waar dat ligt. Desondanks ben ik zeer actief bij feesten en festivals door het land heen.
Ik ben bij Unity gekomen door mijn vorige werk bij de Brijder. Sinds dat ik de verslavingszorg ken en heb meegemaakt wil ik eigenlijk niets anders. Met Unity ga je heerlijk naar feesten/festivals en kom je allerlei verschillende mensen te spreken, wat vaak interessante gesprekken kunnen zijn. De combinatie van feest en werk is perfect voor mij. Daarom sta ik eigenlijk altijd wel met trots voor te lichten aan onze doelgroep. Unity is leerzaam voor zowel de persoon met de quizzen, als de persoon die de quiz doet en dat is wat het werk interessant houdt.
Ik ben er nog niet lang maar je zal mij vast nog wel eens een keer zien!

Deze website gebruikt cookies om (geanonimiseerde) gebruikersdata in te zien. Lees meer in ons privacybeleid.