Peer educators

 

We stellen een aantal (van de in totaal 150) peer educators aan je voor. Wil je ook peer educator worden? Meld je dan hier aan!

Ivar Paternostre (Unity Noord-Holland, 1994)

Mijn eerste kennismaking met Unity was een gastles van Dion Linssen op mijn social work-studie aan Inholland Haarlem. Hij vertelde wat Unity inhield en dat er een mogelijkheid was om feesten en stagelopen te combineren. Ik was meteen verkocht.

Daarnaast is de verslaving van een naaste en de problematiek in mijn familie ook een reden geweest om mij in te zetten en in te blijven zetten voor Unity. Het is erg fijn om met mensen in gesprek te kunnen gaan over middelengebruik en ik sta er volledig achter dat het beter helpt om erover te praten in plaats iets te verbieden.

Mijn leukste gesprekken zijn de gesprekken waarbij ik van mensen hoor dat ze het fijn vinden wat Unity doet en dat ik merk dat Unity echt iets kan betekenen voor iemand.

Jenny Middendorp (Unity Den Haag, 1991)

Hallo allemaal,
Naast het leren kennen van de fantastische vrijwilligersgroep van Unity, hecht ik veel waarde aan de overdracht van kennis. Je wilt iedereen een zo leuk mogelijke avond laten hebben tijdens het voorlichten en dat wordt mede mogelijk gemaakt door de kennis die wij kunnen bieden.
Een leuke herinnering is met een jongen op een festival. Na allerlei informatie over meerdere soorten drugs gedeeld te hebben was hij zo blij met alles dat hij een (niet-alcoholisch) drankje voor me kocht om me te bedanken. De meeste mensen zijn onwijs lief en blij, dat maakt mij natuurlijk enorm gelukkig!

Lodewijk (Unity Amsterdam, 1993)

Hoi, ik ben Lodewijk. Ik moet eerlijk bekennen dat ik de Unity stand op feestjes eigenlijk altijd (per ongeluk) misliep. Gewoon nooit opgevallen. Maar toen een maatje van me vertelde over wat hij bij Unity deed was ik eigenlijk meteen enthousiast. Ik heb drugs gebruik(en) altijd iets interessants gevonden, maar het moet wel veilig gebeuren. Dat vind ik zo tof aan dit project: kennis en tips uitwisselen vanuit een harm-reduction oogpunt. Vaak levert dat ook heerlijke gesprekken en hilarische vragen op. Zo vroeg iemand me ooit hoeveel bananen je moet eten om het kauwen te stoppen tijdens XTC gebruik.
Wat ik ook cool vind is dat ik met Unity veel feesten heb bezocht waar ik normaal (lees: eerst) nooit een kaartje voor zou kopen. Zo heb ik door Unity m’n feesthorizon echt verbreed. Last but not least kom je binnen Unity zo veel leuke mensen tegen, het is echt een toffe vriendengroep met allemaal heerlijke types. Care to join? Join to care.

Amber (Unity Den Haag, 1996)

Hoi! Het is Amber!

‘Pearing is Caring’ is mijn motto. Ik ben 22 en ondertussen een jaar of 6 actief in de partyscene.
Drum & Bass feestjes zijn mijn lievelings. Ik zit pas een paar maanden bij Unity, maar ik voel me nu al helemaal thuis in deze w

arme boevenclub. Naast feestjes en voorlichten vind ik basgitaar spelen de laatste tijd helemaal te gek! Kom een keer langs bij de Unity-stand. Unity is leuk!

Amber (Unity Den Haag, 1995)

Hooi, ik ben Amber, ik ben al bijna een jaar deel van het geweldige team van Unity Den Haag. Ik vind het erg bijzonder hoe open iedereen met elkaar omgaat, zowel persoonlijk als aan de stand. Door Unity ben ik in aanraking gekomen met een hoop nieuwe muziekstijlen en culturen. Voor al deze verschillende mensen probeer ik drugsgebruik veiliger te

maken door het bespreekbaar te laten zijn.

 

Dylan (Unity Den Haag, 1980)

Hoi, ik ben Dylan. Ik kom uit Den Haag en ik werk in de IT. Iets met zakelijke routers enzo. Lasers en tekno houden mij veel bezig. Ik ben lang geleden lid geworden bij Unity, in de eerste instantie voor de netwerkmogelijkheden en om de technische kant van feesten en festivals van dichtbij mee te kunnen maken. Ik zit nog steeds bij Unity, omdat het leuk is en de mensen leuk zijn. De raarste vraag die ik bij Unity gehoord heb is: ‘Ik ben nog niet zo lang zwanger. Kan ik xtc gebruiken?’

Felicity (Coördinator Unity Den Haag, 1982)

Ik ben Fe Bloema en heb maanden en maanden bij Pascale (projectleider Unity Den Haag) vroeger gezeurd om een contract omdat ik super graag Unity wilde doen. Eerst was ik nog een beetje onwennig maar Unity is nu echt mijn leven geworden! Ik vind iedereen binnen Unity super chill en hoop dat Unity Den Haag in de toekomst lekker mag uitbreiden met andere steden in Zuid Holland. Voorlopig blijf ik samen met Amer (ook coördinator), we werken goed samen. Inmiddels heb ik de afgelopen jaren echt heel veel over verschillende middelen geleerd en dat draag ik ook uit naar andere collega’s die er veel minder vanaf weten dan elke Unity peer. Wij zijn gewoon heel vet met z’n allen en ik ben trots op Unity. Nu alleen nog wat meer uren maar ja…

Hatim (Unity Den Haag, 1991)

Hallo, mijn naam is Hatim. 28 jaar oud en geboren in Jordanië, daarna opgegroeid in Nederland. Ik voer graag gesprekken over taboos, waardoor Unity voor mij hiervoor het juiste platform is. Ik wilde ook graag wat meer feesten buiten mijn eigen smaak en comfortzone opzoeken en sinds ik bij Unity zit heb ik bijna alles smaken en stijlen wel een keer mogen proeven. Verder biedt Unity mij best wel veel mogelijkheden tot zelfontwikkeling op meerdere vlakken. Zoals bijvoorbeeld meedenken bij het maken van quizjes, het helpen bij trainingen en het creëren van grafische content. Sinds ‘17 lid van de Haagse familietak van Unity waar ik heel erg mezelf kan zijn.

Jeffrey (Unity Den Haag, 1992)

Hoi! Jeffrey hier! Ik ben een hardcore specialist uit Rotterdam. Ik mag vanaf zomer 2019 Unity Den Haag komen versterken. Zo hoop ik een leuke tijd tegemoet te gaan en peers te kunnen informeren over middelen. Reuze interessant, en veel over te leren. Groetjes!

Jurjen

Jurjen (Unity Noord-Holland, 1994)

Hey! Mijn naam is Jurjen, 22 jaar jong en ik werk sinds een aantal maanden bij Unity regio Noord Holland. Ik woon in Wervershoof, knap als je weet waar dat ligt. Desondanks ben ik zeer actief bij feesten en festivals door het land heen.
Ik ben bij Unity gekomen door mijn vorige werk bij de Brijder. Sinds dat ik de verslavingszorg ken en heb meegemaakt wil ik eigenlijk niets anders. Met Unity ga je heerlijk naar feesten/festivals en kom je allerlei verschillende mensen te spreken, wat vaak interessante gesprekken kunnen zijn. De combinatie van feest en werk is perfect voor mij. Daarom sta ik eigenlijk altijd wel met trots voor te lichten aan onze doelgroep. Unity is leerzaam voor zowel de persoon met de quizzen, als de persoon die de quiz doet en dat is wat het werk interessant houdt.
Ik ben er nog niet lang maar je zal mij vast nog wel eens een keer zien!

Kjeld (Unity Den Haag, 1994)

Hooi, ik ben Kjeld en ik zou ook zomaar een ancient Kelt kunnen zijn. Met mijn lange haren in de wind vermaak ik me wel op elk feestje, zolang er maar geen Hazes voorbij komt, dan ga ik met dingen gooien. Ik zag Unity een keer voorbijkomen en dacht ‘dat lijkt me gaaf!’. En nu ben ik hier. In mijn vrije tijd én tijdens mijn werk bij TU Delft hou ik me bezig met sport en beweging in de meest brede zin, waarbij ik me nu vooral richt op deadliften. Kunnen we Unity ook nog een stukje hoger optillen?

Lana (Unity Den Haag, 1991)

Hi ik ben Lana. Ik werk al een tijdje in het onderwijs en kwam de eerste keer met Unity in aanraking op Awakenings. Ik was erg verbaasd over het concept en toen ik ze later nog wat vaker zag staan had ik besloten om ook mee te doen. Zo kom buiten mijn eigen bubble, buiten de standaard begaanbare paden qua feestjes die ik zelf zou bezoeken. Via Unity ontmoet ik andere mensen en subculturen dan waar ik normaal gesproken mee in aanraking zou komen. Om deze reden zou ik nog best wel eens naar Defqon.1 willen gaan bijvoorbeeld, een festival waar ik normaal gesproken echt nooit heen zou gaan. Hardstyle is niet echt mijn ding, maar de ervaring lijkt me zeker de moeite waard.

Wat mij verbaast tijdens het uitgaan en wat ik ook met Unity zie is de hyper-normalisatie van drugsgebruik. Mensen die uitgaan niet zo zeer voor de beleving, voor de muziek of de sfeer maar die een festival gebruiken als aankleding voor hun middelengebruik. Dat je dan wel naar een festival gaat maar bijvoorbeeld geen clue hebt welke dj’s of acts er komen en hier ook gewoon niets om geeft, dat verbaast mij soms wel. Ik denk dat Unity hier wel een positief verschil in kan maken, bijvoorbeeld door mensen meer bewust te maken van hun eigen gebruik.

Lianne (Unity Den Haag, 1990)

Hoi!! Ik ben Lian, 29 jaar en ik kom uit Rotterdam, de mooiste stad van Nederland! Ik ben sinds 2010 werkzaam bij Unity Den Haag. Unity heeft mij geholpen met het veilig gebruiken van middelen, toen ik nog jong en onbezonnen was. Dit was voor mij een goede reden om bij Unity aan de slag te gaan ; mensen voorlichten over drugs!

Ik ga meestal naar hardcore feesten, maar ik ben nu ook vaak aanwezig bij psytrance feesten. Dit komt door Unity, je komt op allerlei soorten feesten en zo ben ik psytrance gaan waarderen!

Sita (Unity Den Haag, 1992)

Mijn naam is Sita, ik ben 26 jaar oud en ik kom uit Den Haag, de mooiste stad achter de duinen. Ik ben sinds februari 2017 peer bij Unity. Hiervoor werk ik veel bij veel verschillende feesten, niet alleen voor de regio Den Haag, maar ik kom ook regelmatig bij feesten in de andere regio’s. Zo kom ik veel verschillende mensen tegen en zie ik wat er speelt buiten Den Haag. Werken bij Unity sluit aan bij mijn opleiding als cultureel maatschappelijk vormer en kan ik hier mijn communicatieve en creatieve ei kwijt. Het is belangrijk dat ik zo wat terug kan doen voor de maatschappij, en haal hier ook veel voldoening uit.

Rick (Unity Den Haag, 1996)

Hey, ik ben Rick. Wat ik onwijs leuk vind bij unity is dat je team een kant en klare vriendengroep is. Alles is bespreekbaar, waardoor iedereen op een feestje de kans heeft om eerlijk te zijn over een eerste biertje tot worstelen met coke verslaving en alle vragen hierover kunnen aan ons gesteld worden. Je komt met heel veel nieuwe muziekstijlen en de behoorende mensen in contact. Je kan ook buiten je regio werken waardoor je een goed netwerk opbouwt in heel unity nl. Dit versterkt unity als voorlichtingsteam. Ik studeer psychologie wat ik toe kan passen bij unity en veel vragen van gasten kan ik meenemen naar school om verder uit te zoeken.

 

Deze website gebruikt cookies om (geanonimiseerde) gebruikersdata in te zien. Lees meer in ons privacybeleid.