Pride

 

↑ Terug naar menu↑ Terug naar boven

Amsterdam Pride 2018§

Amsterdam Pride 2018 heeft alle ingrediënten, maar het is aan jou om hiermee jouw eigen unieke festival ervaring te creëren. Hard feesten is ook hard werken, dus is het belangrijk om je daar goed op voor te bereiden.

In samenwerking met Celebrate Safe hebben we belangrijke informatie en tips voor je zodat je het maximale uit de Amsterdam Pride kunt halen.

Mocht je nog vragen hebben, aarzel dan niet en stuur ons een e-mail: info@unity.nl

 

Ons Pink Unity team geeft voorlichting tijdens:

3 augustus: GlowJob

4 augustus: FunHouse XXL

5 augustus: Rosario XXL

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen tijdens de Pride:

Pink Unity: facebook.com/pinkunity.nl en instagram.com/pinkunity

Unity: facebook.com/unity.nl en instagram.com/unityinfo en twitter.com/unityinfo

↑ Terug naar menu↑ Terug naar boven

Drugsmarkt§

Hoog gedoseerde XTC pillen

Er zijn veel gevaarlijk hoog gedoseerde XTC-pillen in omloop. Hou dit in gedacht, laat je drugs testen, en pas je dosering aan.

Less is more

Neem je toch meer dan de recreatieve dosis dan zullen vooral de ongewenste effecten toenemen. Denk aan stijve en malende kaken, vergeetachtigheid, verwarring, een onrustig en a-relaxed gevoel, misselijkheid en overgeven.

Bij hogere doseringen nemen de gewenste effecten (het bekende “love” gevoel) niet toe, maar ervaar je meer ongewenste (speedy) effecten en keren veel mensen juist meer in zichzelf.

Dat klinkt niet echt gezellig, maar wat er is dan zo gevaarlijk?

Het gebruik van hoog gedoseerde XTC is zelfs levensgevaarlijk. Het verhoogt de kans op overdosering (ook wel XTC vergiftiging of serotonine syndroom genoemd), waardoor oververhitting, acute psychotische verschijnselen, hartritmestoornissen en leverfalen kunnen optreden met mogelijk de dood tot gevolg.

Unity video: Wat is XTC, wat zijn de risico’s en hoe kun je ze beperken?

4-Fluoramfetamine / 4FA / 4FMP

De risico’s van 4-FA-gebruik zijn groter dan tot nu werd gedacht. Denk aan klachten zoals (heftige) hoofdpijn maar ook hartproblemen en hersenbloedingen.

↑ Terug naar menu↑ Terug naar boven

Drugs test service§

In Nederland is het mogelijk je drugs te laten testen, maak daar gebruik van. Lees meer over de testservice op deze pagina, op de website van Jellinek en de website van GGD Amsterdam.

Openingstijden testservice in Amsterdam, elke week open (voor pillen, poeders, vloeistoffen)

Wanneer Hoe laat Waar 
Maandag 17.30-20.30 GGD, Valckenierstraat 4
Dinsdag 17.30-20.30 GGD, Valckenierstraat 4
Woensdag 17.00-20.30 Jellinek, Jacob Obrechtstraat 92
Donderdag 17.00-20.30 Jellinek, Jacob Obrechtstraat 92
Vrijdag 17.00-20.30 Jellinek, Jacob Obrechtstraat 92

Check drugs-test.nl voor landelijke openingstijden.

Bekijk deze video als je meer wil weten over DIMS, de nationale monitor waar alle testservices onderdeel van uit maken.

↑ Terug naar menu↑ Terug naar boven

Feesten tijdens een hittegolf§

Wauw, wat een hitte! En dat blijft nog wel een tijdje zo, heerlijk dansen in de zon en in de warmte dus. Toch is het heel belangrijk dat je je goed voorbereid op een feestje bij een hittegolf. We hebben daarom 5 essentiële party-bij-warm-weer-tips voor je:

1) Bij tropische temperaturen verbruik je veel vocht, zeker als je aan het dansen bent. Voldoende water drinken is daarom erg belangrijk.
Bij gebruik van MDMA of XTC kan te veel water drinken echter gevaarlijk zijn. Met deze extreme hitte is het lastig in te schatten hoeveel water je nodig hebt om niet uit te drogen, en wanneer je te veel drinkt met het risico op een watervergiftiging. Gebruik dus liever geen MDMA of XTC.

2) Neem geregeld een danspauze: ga lekker in de schaduw zitten en eet iets, zodat je zouten en energie op peil blijven. Zo kun je een stuk langer door en raak je niet oververhit.

3) Smeer je in! Wees niet zuinig met zonnebrand en check welke factor jouw huidtype nodig heeft. Smeer elke paar uur een nieuwe laag. Het is niet verstandig om bij deze temperaturen in de volle zon te gaan staan.

4) Draag geen kleding die te veel afsluit; het is belangrijk dat je lichaam kan ventileren. Een pet werkt goed tegen de zon, maar zorg wel dat de warmte af en toe van je hoofd kan ontsnappen. Je kunt je pet eventueel ook even nat maken om je hoofd af te laten koelen.

5) Drank en drugs beïnvloeden de temperatuurregeling en vochtbalans in je lichaam. Zoek daarom, zeker met dit weer, niet je grenzen op en beperk je gebruik.

↑ Terug naar menu↑ Terug naar boven

Watervergiftiging§

Als je dorst hebt drink dan water, maar… denk eraan dat te veel drinken ook gevaarlijk kan zijn. Als je XTC gebruikt hebt, hou het dan bij maximaal 1 a 2 glazen water of fris per uur.

Unity video: Wat is een watervergiftiging?

↑ Terug naar menu↑ Terug naar boven

EHBO§

Voel je je niet lekker? Ben je onwel? Of zie je dat het niet zo goed gaat met één van je vrienden? Aarzel dan niet, en ga naar de EHBO. Je kunt daar altijd terecht. Wees niet bang dat je in de problemen komt als je bij de EHBO aanklopt en wees altijd open en eerlijk over wat je gebruikt hebt. Als de hulpverleners niet weten wat je op hebt, kunnen ze je niet goed helpen. Vertel daarom ook aan je vrienden wat je genomen hebt. Als je drugs hebt gebruikt, heeft dat geen strafrechtelijke gevolgen. Niet voor jezelf en ook niet voor diegene die je er naartoe brengt.

Kun je de EHBO-post niet vinden, of lukt het niet meer om erheen te komen, dan kun je altijd een beveiliger of een andere crewlid om hulp vragen en de EHBO laten oproepen. Laat iemand die zich niet lekker voelt nooit alleen.

Ben je niet in een club? Bel 112!

first-aid-is-your-friend

↑ Terug naar menu↑ Terug naar boven

Drugsbeleid§

Veel mensen uit het buitenland zien Nederland als een soort drugsparadijs waar je ongestraft drugs kunt gebruiken. Maar hou in gedachte dat ook in Nederland alle drugs illegaal zijn! Bezit, handel en productie zijn strafbaar. Wel wordt er een Nederland een zogenaamd gedoogbeleid gehanteerd. Dit houdt in dat er normaal gesproken bezit van kleine gebruikshoeveelheden van zowel harddrugs als softdrugs niet opgespoord en vervolgd wordt. Bezit voor eigen gebruik is dan 5 gram voor hasj en wiet, een halve gram voor cocaïne en 1 pil voor XTC (in Amsterdam is dat 5 pillen).

Let op: Worden er drugs door politie of een club bij jou gevonden, worden deze wel afgenomen en kan je de toegang worden geweigerd!

Hier lees je meer over het Nederlandse drugsbeleid.

drug-policy

↑ Terug naar menu↑ Terug naar boven

Deurbeleid§

Drugs meenemen naar een club, kroeg of festival is niet toegestaan. Je zal bij de ingang worden gefouilleerd door security. Als er drugs bij je gevonden worden, kan je de toegang tot het event worden geweigerd en zou je worden overgedragen aan de politie. De meeste locaties, met uitzondering van coffee shops, staan het ook niet toe dat er cannabis wordt geconsumeerd. Check altijd van te voren het deurbeleid van het event waar je naartoe gaat.

Let op: ieder bezit van XTC is strafbaar!

Het is WEL verboden om drugs bij je te hebben, dus ook als je een club binnen gaat. Aan de deur zul je gefouilleerd worden. Dus … ook xtc bezitten is illegaal en een strafbaar feit.  Je pillen worden in beslag genomen en je mag niet naar binnen, of je wordt er uit gezet als je al binnen bent.

MAAR, in Amsterdam zal je niet worden vervolgd als je 5 of minder pillen bij je hebt.

Lees meer over drugs en de wet.

door-policy

↑ Terug naar menu↑ Terug naar boven

Straat dealers§

Be smart. Be safe: Ignore street dealers

In Amsterdam zijn veel straat dealers actief. Wat je ook doet, koop geen drugs bij ze. De drugs die ze aanbieden kan van alles bevatten, van vitamine C of waspoeder tot zeer gevaarlijke stoffen. Ze zijn soms erg agressief. Als je wordt lastiggevallen door een drugsdealer op straat, help dan jezelf en Amsterdam door aangifte te doen bij de politie.

Check de website voor meer info.

↑ Terug naar menu↑ Terug naar boven

Celebrate Safe§

celebrate-safe-logo

Celebrate Safe is een platform met tips en betrouwbare informatie over bewust en veilig feesten. Samen met meer dan 100 clubeigenaren en organisatoren hebben we de Celebrate Safe campagne opgezet om bezoekers van evenementen en clubs op een laagdrempelige manier te wijzen op de risico’s gerelateerd aan uitgaan (denk aan alcohol, drugs maar ook aan gehoorschade en onveilige seks) en hoe deze risico’s te beperken.

Houd jij van uitgaan en wil jij je steentje bijdragen aan een beter uitgaansleven? Doe dan mee aan het Party Panel, en laat ons weten wat jij meemaakt op de dansvloer!

Wil je meer weten over Celebrate Safe, kijk dan hier en op http://celebratesafe.nl/

In deze video vertellen we alles wat je moet weten over het Nederlandse drugsbeleid, de drugstestservice, deurbeleid en de EHBO. Veel plezier!

Deze website gebruikt cookies om (geanonimiseerde) gebruikersdata in te zien. Lees meer in ons privacybeleid.